Geniale oplossing voor de steeds groter wordende plastic soep

Aan een oplossing is 18 jaar gewerkt, sinds kort kunnen wij die omarmen, hoe?
Kom luisteren hoe geniaal, simpel en tot slot leuk voor je portemonnee dit is.

Weilanden van 20m diep vol met plastic dat niemand wil hebben, oceanen met eilanden van plastic zo groot als 3x Frankrijk. Potvissen en walvissen die aanspoelen met hun buik vol plastic, laatst spoelde een potvis aan met 29 kilo plastic in zijn buik! Vogels die letterlijk stikken in ons afval, de beelden zijn vreselijk om te zien. Je zou  de hoop kunnen verliezen. Niemand wil immers die vieze afvalbergen hebben!

Afval is geld waard
Inmiddels zijn er diverse ontdekkingen gedaan waarbij aan de ene kant het plastic wordt opgeruimd en aan de andere kant het wordt hergebruikt om er iets nuttigs mee te doen. Win-win dus!  Zo  is er een prachtig project op ons pad gekomen waarbij afval opeens wel interessant is.  Het geeft een fijn gevoel om zelf actief mee te doen aan de oplossing. Natuurlijk moeten we minder plastic gebruiken maar daarmee verdwijnen de enorme plastic afvalbergen niet. En plastic breekt af in steeds kleinere stukjes tot het uiteindelijk microplastic is geworden, wat in het voedsel, het water en de lucht komt. Dus in onze voedselketen! Daarmee is de noodzaak steeds groter om er NU iets aan te doen.

Op 21 september geven Anneke Bleeker (oprichtster van Gezond Verstand Lezingen en Project 7-blad en schrijver van diverse boeken) en Niels Sneyders de Vogel (organisatiespecialist en verandermanager ) een presentatie over dè oplossing van het plastic probleem.

Praktisch:
Locatie: Dorpshuis
Start: 14.00 uur einde omstreeks 16 uur. Inloop vanaf 13.30 uur
Toegang: gratis (excl. koffie/thee).
Aanmelden: mail naar lezing@ ziggo.nl (geen spatie)
Meer informatie: tel. 06 57 33 77 55

*****Onze generatie gaat de wereld redden*****