Lezing Orgaandonatie 9 oktober 2019

Deze bijeenkomst bestaat uit twee delen: Ger Lodewick informeert ons m.b.v. PowerPoint en video; Maarten Oversier legt vervolgens de focus op mogelijke implicaties na het sterven.

Ger Lodewick  


Ger heeft ruim 22 jaar onder-zoek gedaan naar orgaandonatie en heeft er regelmatig kritisch over gepubliceerd. Om ‘postmortale’ orgaandonor te zijn, moet je hersendood verklaard worden en dan ben je plotseling een ‘beademd stoffelijk overschot’ (art. 14 van de wet op de orgaandonatie). De in Duitsland zeer bekende transplantatiechirurg Rudolf Pichlmayr zei vlak voor zijn dood iets heel interessants: “Als we de samenleving volledig zouden voorlichten over orgaantransplantatie, krijgen we geen organen meer.” Hoezo, wat is hier aan de hand en wat mogen wij niet weten?

Maarten Oversier


Maarten heeft, als reïncarnatietherapeut, te maken gehad met mensen die een orgaan ontvingen en met de daarbij optredende complicaties. De gestorvene blijkt zich niet of nauwelijks bewust te zijn dat hij/zij dood is. De afwezigheid van zielsbesef, overigens voor beide partijen, blijkt dan de grote oorzaak van afstotingverschijnselen te zijn. Het te vervangen orgaan draagt ook een wezenlijk verhaal dat men dient te begrijpen alvorens dat orgaan wordt weggegooid. Los van de ethische afwegingen, is er op deze spirituele niveaus goed werk te verrichten. Maarten is meermalen getuige geweest van behoorlijke verbetering nadat er zielsbesef kwam. De inzichten die men hiermee heeft verworven, maken de discussie over ‘wel of niet’ diepgaand en meer gecompliceerd.

Praktisch:
Datum en tijd: woensdag 9 oktober om 19.30 uur,
Locatie: Kefirboerderij De Anna Hoeve,  Broerdijk 10, 1679 GK Midwoud (1e verdieping, geen lift),
Toegang: € 15,– contant en graag gepast (geen pin),
Parkeren: voldoende plaats, gratis,
Aanmelden: lezing@ziggo.nl  meer informatie: 06 57 33 77 55
www.neemjegezondheidineigenhand.nl